Om oss

ICU Scandinavia AB Är ett privatägt företag verksamma inom områden såsom loggning, övervakning och kvalitetssäkring

Vi säljer automatiska system för kvalitetssäkring i laboratorier, kyllagring och matsäkerhet som uppfyller regulatoriska krav på loggning och dokumentation. Vi erbjuder även skräddarsydda lösningar som är anpassade efter våra kunders villkor, deras applikationer och branscher. Vårt huvudkontor finns i Täby, Stockholm, men våra kunder och partners är spridda över hela världen.

 

Nutid

ICU utvecklar och marknadsför två system för kvalitetssäkring, Boomerang och CoolGuard. Boomerang vänder sig till laboratorier och CoolGuard till restaurangkök. Systemen utvecklas helt och hållet på basis av vilken funktionalitet som efterfrågas, inte baserat på vilken teknik som finns att tillgå. Vi är stolta över att kunna säga att alla nya funktioner i Boomerang och CoolGuard härstammar från idéer av våra kunder som använder systemen.

Antal kunder som använder Boomerang och CoolGuard för kvalitetssäkring ökar hela tiden och idag används våra system över hela världen, vi har kunder i Danmark, Finland, Indien, Italien, Kina, Norge, Polen, Ryssland, Saudiarabien, Schweiz, Spanien, Sverige, Turkiet, Tyskland, Storbritannien och Österrike. Idag har vi mer än 40 000 mätpunkter fördelat på ca 1000 kunder.

Dåtid

ICU Scandinavia grundades 1992 som ett utvecklingshus inom elektronik- och IT- branschen. Företagets inriktning var att hitta olika lösningar för övervakning och styrning i olika industriapplikationer. Namnet kom att bli ICU Scandinavia AB, som anspelar på övervakningsområdet genom den engelska förkortningen av ”jag ser dig”, dvs. ICU — I see you.

1997 tog ledningen ett strategiskt beslut att utveckla egna produkter för loggning och övervakning i Laboratorier, kvalitetssäkringssystemet Boomerang.

I början av 2003 identifierade ICU Scandinavia ett “nytt” stort marknadsbehov för kvalitetssäkringssystem: Matsäkerhet i storkök.

2007 introducerade ICU Scandinavia Server/Klient versionen av Boomerang, som gjorde det möjligt att koppla ihop loggning i flera lab till samma Boomerang system.
Stora Boomerang system kunde täcka in hela sjukhuset, hela landstinget eller företag som har laboratorier utspridda över ett geografisk spritt område såsom hela Sverige eller hela Skandinavien.

2011 definierade ICU Scandinavia tre affärsområden; Laboratorier, Kyllagring och Mat säkerhet. Detta år introducerades även web-versionen av Boomerang som främst riktar sig till den växande apoteksmarknaden och andra aktörer inom kyllagring och logistik.

I Mars 2012 förvärvades CoolGuard. I och med förvärvet av “konkurrenten” CoolGuard fördubblade ICU Scandinavia kundbasen inom affärsområdet Matsäkerhet till över 800 kunder.

I april 2019 introducerade vi Boomerang in the Cloud (Boomerang version3) till marknaden. Boomerang in the Cloud har skapat en helt ny nivå av enkelhet och skalbarhet. Boomerang In the Cloud kan hantera miljoner av mätpunkter och kan installeras med ett klick. Boomerang in the Cloud kan även köras on premiss och som private Cloud.

Framtid

Vi på ICU Scandinavia har ett tydligt uppdrag: att leverera automatiska system för kvalitetssäkring i laboratorier, kyllagring och matsäkerhet som uppfyller regulatoriska krav på loggning och dokumentation. Vår vision är att över Internet koppla ihop automatiska system för kvalitetssäkring till många tusentals kunder (laboratorier, apotek, hotell, restauranger, logistikföretag och varuhus) över hela världen.