Vi hjälper dig med mappningen
Certifierad mappning – Dokumenterad analys – Kvalitetssäkrad miljö & temperaturkontroll
Vad är mappning?
Mappning innebär att mäta och dokumentera temperatur- och/eller fuktfördelningen i ett utrymme, t.ex. i ett kylrum, frysrum, lager, renrum eller transportbox. Syftet är att säkerställa att miljön håller jämna förhållanden och uppfyller definierade krav, enligt exempelvis GMP, GDP eller andra kvalitetsstandarder.
- Planering av mappningsstudien utifrån ert utrymme och era behov
- Placering av givare/sensorer för att mäta temperatur och/eller fukt på strategiska punkter
- Insamling och analys av data över bestämd tidsperiod
- Identifiering av eventuella “hot spots” eller variationer
- Dokumenterad rapport med resultat och rekommendationer

När behövs mappning?

Mappning är särskilt viktigt för:
- Läkemedelslager och -transporter där temperaturkontroll är avgörande
- Renrum och laboratorier med högt ställda kvalitetskrav
- Alla som vill säkerställa att utrymmen eller transporter håller jämna och kontrollerade klimatförhållanden
Genom att göra en professionell mappning får ni dokumenterad evidens på att ert utrymme fungerar som det ska – en nyckel för kvalitetssäkring och efterlevnad av regulatoriska krav.