Problem med att kylskåpsdörren inte alltid stängs?

/, Tips & trix/Problem med att kylskåpsdörren inte alltid stängs?

Problem med att kylskåpsdörren inte alltid stängs?

När kylens stängning fungerar så stängs dörren mer eller mindre av sig själv. Men ibland kan det bli så att man måste jag trycka till på dörren för att dörren ska suga fast och kännas stängd.

Ändå känns det inte som den ”sugs” fast som den skall göra. Suget som håller dörren ordentligt stängd finns inte utan den öppnas väldigt lätt. Det man skall börja med att titta på är att dörren inte har blivit skev eller att gångjärnet i dörren är dåliga eller behövs justeras.

Detta kan också bero på att listen är dålig eller att den inte kan sluta helt tätt.

På vissa kylskåpsmodeller finns det en genomskinlig klack som på listen, just för att de inte ska suga fast för mycket. Finns en sådan kan du prova med att ta bort den.

Problemet kan också bero på att en temperatursensor för att monitorer temperaturen är monteras så att sladden till sensorn gör att det inte blir helt tät. Försök att montera sensorn genom befintlig genomföring och täta från utsidan med permagum.

Av | 2015-05-04T06:18:57+00:00 15, jun, 2015|Kök, Tips & trix|

Om författaren:

Carl Strömberg kommer från IT sidan och har lång erfarenhet av webbaserade tjänster. Han har arbetet med digital egenkontroll sen 2005 bl.a. som projektledare, produktägare och utvecklare.