ICU Scandinavia AB grundades 1992 (för 25 år sedan), vi planerar inget stort firande men visst är vi stolta över hur vårt företag har utvecklats sedan starten …. och lite firande skall vi nog hinna med under året.

I början av 90-talet var vi unga ingenjörer med stora drömmar. Vi utvecklade och sålde våra egna övervakningsystem, vi utvecklade många olika elektronikprodukter tillsammans med  uppdragsgivare inom vitt skilda branscher såsom läkemedelsindustri, mobiltelefoni, video-broadcasting, vitvaruindustri etc.

1998 utvecklade vi den första generationen Boomerang – automatisk temperaturövervakning – och sedan dess är vår fokus att leverera kvalitetsystem som hjälper våra kunder att möta myndighetskraven när de producerar och erbjuder tjänster inom sina tre huvudområden: Laboratorier, Kyllagring och Matsäkerhet. 2012 införlivade vi Coolguard – webbaserad egenkontroll – i vårt erbjudande.

Idag erbjuder vi ”Boomerang för laboratorier” och ”Coolguard för matsäkerhet”, vi närmar oss 1000 kunder (huvudsakligen i Norden) och många tusen användare loggar in i våra system dagligen. Vi upplever att vi har ett väldigt gott samarbete med alla våra kunder och vår plan är att fortsätta förbättra Boomerang/Coolguard så att ännu fler laboratorier/kliniker/apotek/restauranger/skolkök/livsmedelsproducenter/mm. vill ha ICU Scandinavia som partners i sitt arbete för att säkra kvaliteten i sina egna erbjudanden. Vi kanske inte längre kan kalla oss ”unga”, men vi har fortfarande stora drömmar.

/ Per och Anders